تبدیل ۹۷ درصد نور خورشید به بخار

ساخت وبلاگ

پیام نفت:

دانشمندان استرالیایی توانستند با تبدیل ۹۷ درصد نور خورشید به بخار، رکورد بالاترین بازده حرارت خورشیدی را ثبت کنند.

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل گیزمگ، محققان دانشگاه ملی استرالیا رکورد جهانی بازدهی تولید بخار توسط بشقاب حرارتی خورشیدی را برای ایستگاه‌های نیرو ثبت کردند. این گروه تحقیقاتی میزان اتلاف انرژی را به نصف کاهش دادند و با استفاده از گیرنده جدید بشقاب متمرکزکننده خورشیدی به تبدیل ۹۷ درصدی نور خورشید به بخار دست یافتند. این سیستم جدید با ۷ درصد امتیاز بر سیستم‌های تجاری غلبه می‌کند.

به گفته یکی از مهندسان این طرح، «زمانی که مدل کامپیوتری ما، میزان بازدهی به دست آمده از طرح را اعلام کرد، تصور می‌کردیم این مقدار به طور وحشتناکی بالا باشد. اما بعد از تولید و آزمایش آن، عملکرد سیستم بسیار جالب توجه بود».

این گروه تحقیقاتی پیش از این نیز از نظر تجاری به سیستم حرارتی خورشیدی علاقه‌مند بودند. آنها به طور جدی مذاکراتی را با کارخانه‌ای انجام دادند که برای تدارک حرارت و نیرو برای این منطقه، به دنبال استفاده از گیرنده‌های جدید تولید شده در مصارف مناطق معدنی بزرگ است.

طرح ساخت این بشقاب حرارتی خورشیدی در کنفرانس SolarPACES ارائه شده بود. سیستم‌های حرارتی خورشیدی از بازتابنده‌هایی برای تمرکز نور خورشید و تولید بخاری که بتواند توربین‌های ایستگاه نیرو را به حرکت درآورد، استفاده می‌کنند.

این سیستم‌ها را می‌توان با سیستم‌های ذخیره حرارت ترکیب کرد و می‌توانند نیروی مورد درخواست را با هزینه بسیار پایین‌تری از انرژی خورشیدی ناشی از پنل‌های فتوولتائیک که در باتری‌های ذخیره می‌شوند، تأمین کنند. این طراحی جدید باعث ۱۰ درصد کاهش در هزینه برق حرارتی خورشیدی می‌شود. هدف محققان، کاهش هزینه‌ها تا ۱۲ درصد یک کیلووات در ساعت برق است.

این متمرکزکننده خورشیدی دانشگاه ملی خورشیدی با ابعاد ۵۰۰ متر مربع وسعت، بزرگ‌ترین در نوع خود در جهان به شمار می‌رود. این دستگاه، قدرت ۲۱۰۰ خورشید را در این گیرنده متمرکز می‌کند که طی آن، آب پمپاژ و تا ۵۰۰ درجه سانتی‌‌گراد گرم می‌شود.

طرح جدید گیرنده، شامل فضایی است که به قسمت بالایی کلاه با شکاف باریک و لبه‌ پهن شباهت دارد. لوله‌های آب در اطراف سطح زیرین لبه و قسمت بالا و داخل کلاه پیچ می‌خورند.

مترجم: ندا اظهری

 

انرژي خورشيدي -Solar Energy...
ما را در سایت انرژي خورشيدي -Solar Energy دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : keshavarznemuneha بازدید : 120 تاريخ : سه شنبه 30 مهر 1398 ساعت: 3:10